HOME
 

Zagen

 

Voor het zagen in vloeren en wanden hebben wij verschillende mogelijkheden. Het uitzagen van trapgaten, putten, deur- of raamsparingen, in betonwanden maken wij gebruik van een hoog frequentie wandzaagmachine, waarmee wij tot een diepte van 53 cm kunnen zagen. Ook is het met deze wandzaag mogelijk om strak langs een muur te zagen.

Om sparingen in bestaande vloeren te zagen, maken wij gebruik van vloeren zaag machines. Dit kan zijn met 20pk benzine motoren, 45 pk of 72 pk diesel motoren, maar ook elektrisch zagen behoord tot de mogelijkheden (niet overal mag er met brandstof aangedreven machines gewerkt worden). Hiervoor beschikken wij over een eigen stroom aggregaat.

In gevlinderde (monolitisch afgewerkte) vloeren brengen wij ook dilataties (schijnvoegen) aan met vloerenzaagmachines. Wanneer er een vloeistofdichte vloer gerealiseerd moet worden, kan deze nadien opgezaagd worden tot een breedte van 10mm en voorzien worden van vellingkanten.

Ook het zagen van gestorte terras vloeren en opritten in tegelformaat is mogelijk. Hierbij zagen we een tegel motief bijvoorbeeld 1mtr x 1mtr om daarmee de gestorte vloer op een echte tegelvloer te laten lijken.

Voor zaagwerken met handzaagmachines in steenachtige wanden maken wij gebruik stofafzuiging en werkzaamheden worden dan stofarm uitgevoerd. Deze methode wordt o.a. toegepast voor raam- & deuropeningen, openhaarden, loszagen van bestaande kozijnen en diverse andere mogelijkheden. Door het gebruik van stofafzuiging is het gebruik van water overbodig, en is er ook zeer weinig overlast.